Descriere

V.A.C.® Therapy

O noua metoda de vindecare a plagilor testata si demonstrata stiintific
V.A.C.® Therapy este o metoda non-invaziva de vindecare a plagilor acute si cronice prin utilizarea presiunii negative (vacuum).
Discuta cu medicul tau daca acest tip terapie este indicata afectiunilor tale!
De la introducerea sa in 1994 in Europa, V.A.C.® Therapy a revolutionat modul de vindecare a plagilor. Cu mai multe studii clinice publicate decat orice alta forma de terapie prin presiune negativa a plagilor, V.A.C.® Therapy a fost selectata ca tratament de electie pentru peste sapte milioane de plagi din intreaga lume.

Vindecarea plagii este un proces complex.
Este nevoie de o ingrijire adecvata a plagii, iar medicul tau iti poate recomanda V.A.C.® Therapy System. Timpul de vindecare difera de la pacient la pacient, starea generala de sanatate avand o contributie importanta.
Medicul tau va decide cand poate aplica aceasta terapie si ce tip de unitate poate utiliza.

Ce este V.A.C.® Therapy?
Unitatea V.A.C.® Therapy este o pompa care aplica presiune negativa la nivelul plagii, utilizand consumabile patenate KCI si testate clinic (pansamente, tubulatura, recipienti etc.). Zona afectata este, astfel, sigilata ermetic, iar presiunea negativa actioneaza pentru a indeparta exudatul si pentru a stimula formarea tesutului de granulatie (refacerea tesuturilor si reepitelizarea).

Metoda de tratament este non-invaziva si este indicata in terapia unor plagi care stagneaza in vindecare, escare (ulcere de decubit), ulcere diabetice si varicoase, plagi postoperatorii, arsuri, plagi traumatice pre- si post- transplant de piele, inclusiv in cazul plagilor infectate.

V.A.C.® Therapy va ofera mobilitate in timpul tratamentului
Gradul de mobilitate este dat de starea dumneavoastra de sanatate. Puteti deconecta unitatea de presiune pe o durata de doua ore, timp in care puteti face tot ceea ce va permite medicul curant.

Terapia cu vacuum vindeca rapid si eficient!

Utilizare

Terapia cu vacuum poate fi utilizata atat in cazuri cronice cat si acute:
– Abdomen deschis;
– Ulcere de presiune sau picior diabetic;
– Diverse traumatisme;
– Plagi deschise rezultate in urma unor interventii chirurgicale (exemplu: stern infectat);
– Arsuri si interventii de fixare a grefelor de piele.

Avantaje

– Stimuleaza inchiderea plagii;
– Asigura un mediu sigilat, umed, de vindecare ce favorizeaza inchiderea plagii din interior spre exterior, impiedicand colonizarea bacteriilor si protejand plaga de mediul extern;
– Indeparteaza exudatul si infectia;
– Elimina mirosurile neplacute;
– Reduce frecventa de schimbare a pansamentului;
– Reduce timpul de spitalizare la jumatate.

Documente

Video